Fisksoppa med tomat, fänkål och inkokt lax
Fisksoppa passar lika bra som vardagsrätt som till helgmyset eller middagsbjudningen. Fyll skålen med en värmande soppa med inkokt lax, anisdoftande fänkål och söta tomater. Toppa soppan med räkor och dill, servera med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Inkokt lax
600 g lax i bit utan skinn
1 gul lök
1 l vatten
2 1/2 dl vitvinsvinäger
30 vitpepparkorn
1 kruka dill
1 lagerblad
1 1/2 msk salt
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 fänkål (à 300 g)
300 g tomater (gärna små)
2 msk olja
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt
svartpeppar
Till servering
1 förp räkor i lake (à 300 g) eller färska skalade
hackad dill
bröd
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har testat många olika recept och smakvarianter på fisksoppor och fisk- och skaldjursgrytor, och detta recept är absoluta favoriten. Jag lägger även till en generös näve handskalade räkor och saffransaioli till servering :)
Ida
2022-11-27Otroligt eleganta smaker och utan grädde då laxen och olja man steker i innehåller tillräckligt med fett av det nyttigare slaget. Väldigt bra med inlagd fisk för att ta bort lite av fisksmaken av färsk eller fryst fisk. Supergod
Anna
2022-11-20Utmärkt recept. Tog musslor istället för räkor och hällde dessutom i en dl vispgrädde.
Per olov
2021-06-14