Fisksoppa med tomat, fänkål och inkokt lax

3
1
Fisksoppa med tomat, fänkål och inkokt lax

Fisksoppa passar lika bra som vardagsrätt som till helgmyset eller middagsbjudningen. Fyll skålen med en värmande soppa med inkokt lax, anisdoftande fänkål och söta tomater. Toppa soppan med räkor och dill, servera med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Fisksoppa med tomat, fänkål och inkokt lax

Ingredienser

4 portioner

Inkokt lax

600 g lax i bit utan skinn
1 gul lök
1 l vatten
2 1/2 dl vitvinsvinäger
30 vitpepparkorn
1 kruka dill
1 lagerblad
1 1/2 msk salt
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 fänkål (à 300 g)
300 g tomater (gärna små)
2 msk olja
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
salt
svartpeppar

Till servering

1 förp räkor i lake (à 300 g) eller färska skalade
hackad dill
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Per olov

2021-06-14

Utmärkt recept. Tog musslor istället för räkor och hällde dessutom i en dl vispgrädde.