Broccolisoppa med pestobaguette
Broccolisoppa är ju en klassiker av en anledning. Även kidsen gillar denna rätt, trots att det är en nyttig grönsak som är huvudingrediensen. Denna serveras tillsammans med en pestobaguette toppad med tomat och mozzarella, som inte heller går av för hackor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2024
Ingredienser
4 portioner
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk torkad timjan
1 bakpotatis (à ca 250 g)
400 g broccoli
salt
peppar
300 g baguette
2 tomater
1 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 dl basilikapesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2789 KJ / 670 kCal
Fett41 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev jättegott, och soppan gick utmärkt att värma på och äta som lunch dagen efter.
Lina boel
2024-05-22Supergod soppa! Kryddade med oregano och lite dragon eftersom jag inte hade timjan. Lite örtsalt till serveringen blev 👌
Sandra
2024-05-21Enkelt och jättegott! Tog 5 dl extra vatten + en kycklingbuljong, samt la till två normalstora potatisar (för att få matlåda). Ett tips är att tillsätta lite Sambal (ca 1/2 tsk) och en liten vitlöksklyfta under tillagningen och sedan toppa soppan/portionen med tryffelolja och smetana. Mums!
Terése
2024-05-20