Broccolisoppa med pestobaguette

19
8
Broccolisoppa med pestobaguette

Broccolisoppa är ju en klassiker av en anledning. Även kidsen gillar denna rätt, trots att det är en nyttig grönsak som är huvudingrediensen. Denna serveras tillsammans med en pestobaguette toppad med tomat och mozzarella, som inte heller går av för hackor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021

Broccolisoppa med pestobaguette

Ingredienser

4 portioner
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
500 g broccoli
salt
peppar
300 g baguette
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 dl pesto basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, mozzarella och pesto mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Peston kan innehålla löpe.


Gör så här

Tips

Fräs gärna en vitlöksklyfta eller rödlök (för 4 port) i lite olja i kastrullen innan buljongen kokas upp. Eller krydda soppan med fänkålsfrö.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Kent

2022-02-27

Mycket god

Dennis

2022-01-27

För tunn den skulle behövt redas eller mindre buljong.

Camilla

2021-08-31

Soppan var lite för lös, jag skulle ha använt mindre vatten till buljongen, kanske 5-600cl

Näringsvärde per portion

Energi 2573 KJ / 615 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden