UNDER 30 MIN | Enkel

Hot sauce

Det finns massor av olika sorters chilisås men få smakar så gott som hemmagjord. Den här hot saucen går superfort att slänga ihop. Rosta chili i ugnen och mixa ihop med vitlök, råsocker, äppelcidervinäger, vatten, olja och salt. Klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär bort stjälken på chilifrukterna. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med vitlöksklyftor.
  3. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter. 
  4. Mixa chili och vitlök med råsocker, äppelcidervinäger, vatten, olja och salt slätt i en blender.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är baserat på 3 dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 10 röda chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl råsocker
  • 1/2 - 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 2194 kJ / 524 kCal