Chiligelé
Chiligelé är ett roligt tillbehör, som är mycket användbart och varierbart. Du väljer själv styrkan på chiligelén och därmed också vad du vill använda den till! Passar lika bra till glass som till kötträtter!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
1 sats
2 röda paprikor
3 chilifrukter (t ex jalapeño, spansk peppar eller fresno)
1/4 dl äppelcidervinäger
5 dl socker
3/4 dl pektin (certo)
Gör så här
Tips
Styrkan beror givetvis på vilken chilifrukt som används. Med en chili som ger lite extra sting, passar gelén till söndagssteken, medan en mildare chili gör att gelén (rumsvarm) passar att ringla över ett ett par vaniljglasskulor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har gjort för stark chiligele och undrar hur jag kan göra den mildare
Simona
2021-12-19jo men är r det inte tvärtom? jalapeno är mild och spansk peppar starkare. min odlade jalapeno är väldigt mild.
Gunnar
2020-09-05Hej Gunnar! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Vi har nu sett över tipstexten. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-15