Chiligelé

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
2
Chiligelé

Chiligelé är ett roligt tillbehör, som är mycket användbart och varierbart. Du väljer själv styrkan på chiligelén och därmed också vad du vill använda den till! Passar lika bra till glass som till kötträtter!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Chiligelé

Ingredienser

1 sats
2   röda paprikor
3   chilifrukter (t ex jalapeño, spansk peppar eller fresno)
1/4 dl  äppelcidervinäger
5 dl  socker
3/4 dl  pektin (certo)

Gör så här

Bra att veta om att koka gelé.

Tips

Styrkan beror givetvis på vilken chilifrukt som används. Med en chili som ger lite extra sting, passar gelén till söndagssteken, medan en mildare chili gör att gelén (rumsvarm) passar att ringla över ett ett par vaniljglasskulor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jag har gjort för stark chiligele och undrar hur jag kan göra den mildare

Simona

2021-12-19

jo men är r det inte tvärtom? jalapeno är mild och spansk peppar starkare. min odlade jalapeno är väldigt mild.

Gunnar

2020-09-05

Hej Gunnar! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Vi har nu sett över tipstexten. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-15

Testa liknande recept

Tomatmarmelad med hetta
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het chilipaste med paprika
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rönnbärsgelé
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Alunbrukets paprikamarmelad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smaksatt äppelgelé
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.1 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga