Chiligelé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chiligelé

Chiligelé är ett roligt tillbehör, som är mycket användbart och varierbart. Du väljer själv styrkan på chiligelén och därmed också vad du vill använda den till! Passar lika bra till glass som till kötträtter!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och hacka paprikorna och chilifrukterna riktigt fint.
  2. Blanda med äppelcidervinäger och socker i en kastrull. Koka upp. Sjud under lock i ca 20 minuter.
  3. Ta från värmen och låt svalna i 10 minuter. Rör ner pektin. Koka upp och koka kraftigt i 1 minut.
  4. Skumma av. Häll upp på bensoatsköljda burkar och sätt på tättslutande lock.

Tips

Styrkan beror givetvis på vilken chilifrukt som används. Med tex jalapeño, som ger lite extra sting, passar gelén till söndagssteken, medan spansk peppar, som kan vara ganska mild, gör att gelén (rumsvarm) passar att ringla över ett ett par vaniljglasskulor.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 röda paprikor
  • 3 chilifrukter (t ex jalapeño, spansk peppar eller fresno)
  • 1/4 dl äppelcidervinäger
  • 5 dl socker
  • 3/4 dl pektin (certo)
Lägg till i inköpslistan