Tomatrisoni med bakad fetaost

Tomatrisoni med bakad fetaost är en enkel men otroligt god vardagsmiddag. Fetaost, lök och paprika bakas i ugnen tills den får fin färg, samtidigt som risonin kokas tillsammans med tomater och bönor. Allting serveras sedan i en smakrik symfoni på tallriken!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
4 portioner
Fetaost
1 rödlök
1 röd paprika
salt
svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk olivolja
Tomatrisoni
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 krm chiliflakes
1 msk torkad oregano
1 förp konserverade körsbärstomater (à 390 g)
4 dl risoni
1 förp kokta stora vita bönor (à 390 g)
1 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
00:15:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3087 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt3.7 g
Kolhydrater89 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi tog idealmakaroner istället för risoni och vitlök istället för chili. Och toppade med rostade pumpafrön. Det blev jättebra! Tänker att det säkert passar med kalamataoliver i också. Det provar vi att lägga till i matlådan imorgon. Ska även prova att byta fetaost mot halloumi.
Anna
2025-04-05Helt okej men kändes inte riktigt komplett eller som att komponenterna hörde ihop. Vi kompletterade med korv.
Elin
2025-04-04Gott, men för mycket vatten späder ut tomatsåsen. Jag tog 6 dl vatten och två burkar tomater 2:a gången och det blev bättre.
Pernilla
2025-03-29