Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risonipanna med salsiccia och bönor

Hemmagjorda krutonger snor du ihop snabbt som attan och det ger vilken rätt som helst en underbar knaprighet. Här får du ett nytt sätt att använda färsk korv på, skär upp och använd korvfärsen inuti för att göra ett smarrigt korvfräs på ett kick. Smart och gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kantskär brödet och skär det i tärningar. Stek dem i hälften av olivoljan i en medelvarm panna tills de blir gyllenbruna. Salta och peppra. Ta upp krutongerna på en tallrik.
  2. Skala och hacka lök och morötter.
  3. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Dela och skrapa ur korvfärsen från skinnet. Stek färsen med löken och morötterna i resten av olivoljan.
  5. Skölj bönorna, låt dem och paprikan rinna av. Hacka persiljan.
  6. Blanda ner bönorna och paprikan i pannan tillsammans med vattnet och buljongtärningen. Låt det koka några minuter.
  7. Vänd ner risonin och persiljan i pannan. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  8. Servera med krutongerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian och buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och byt ut risonin mot ris.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg. Byt i så fall mot ris.

Tips

Kockknepet
Förhöj smaken! Stek krutongerna med lite rivet citronskal eller hackad färsk rosmarin så höjs smaken ytterligare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 silverlök
  • 2 morötter
  • 4 port risoni
  • 300 g färska salsicciakorvar
  • 380 g kokta vita bönor
  • 200 g grillad paprika
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2685 kJ / 642 kCal