Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Varm bönsallad

Värmande och fräsch bönsallad, perfekt som förrätt eller tillbehör! Brysselkålen kokar du och sedan fräser tillsammans med körsbärstomater och vita bönor. Tillsätt kryddor efter smak, servera och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten till lagom tuggmotstånd, eller enligt förpackningens anvisning. Låt den rinna av ordentligt.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs brysselkål, tomater och bönor i några minuter. Krydda med flingsalt, nymalen svartpeppar
    och färsk timjan.

För alla

Innehåller inte gluten, laktos, mjölkprotein eller ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Den som önskar syrligare sallad kan droppa lite citronjuice eller vinäger över. Balsamvinäger är gott på salladen men färgar tyvärr de vita bönorna. Välj i så fall den ljusa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g färsk eller fryst brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 dl hemkoka eller köpta stora vita bönor
  • flingsalt
  • peppar
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?