Bönsallad med grekiska biffar
Bönsallad med grekiska biffar är en mättande rätt med inspiration från Grekland. Små, men mycket välsmakande biffar av nötfärs, fetaost, basilika och vitlök serveras med delikat bönsallad av haricots verts, bönor, kalamataoliver, ruccola, färskpotatis samt smakrik senapsdressing.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
1 kg potatis
150 g haricots verts (bönor)
380 g kokta stora vita bönor
1/2 burk kärnfria kalamataoliver (à 370 g)
1 rödlök
3 msk senap
3 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt
peppar
1/2 påse rucola (à 65 g)
Fetabiffar
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
100 g fetaost
1/2 kruka basilika
ca 420 g nötfärs
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2895 KJ / 693 kCal
Fett30.9 g
Kolhydrater54.2 g
Protein41.7 g
Kommentarer
Mycket smakrik rätt, rekommenderas starkt.
Kurt
2022-03-07Grymt goda biffar! Hade gett upp med att lyckas med köttfärsbiffar...nu är jag på banan igen.
Maria
2020-05-08Skam den som ger sig :) Roligt att du gillar biffarna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-11mkt goda biffar🤗
Amparo
2019-01-14