Bönsallad med grekiska biffar

11
2
Bönsallad med grekiska biffar

Bönsallad med grekiska biffar är en mättande rätt med inspiration från Grekland. Små, men mycket välsmakande biffar av nötfärs, fetaost, basilika och vitlök serveras med delikat bönsallad av haricots verts, bönor, kalamataoliver, ruccola, färskpotatis samt smakrik senapsdressing.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013

Bönsallad med grekiska biffar

Ingredienser

4 portioner

Potatissallad

1 kg
potatis
150 g
haricots verts (bönor)
380 g
kokta stora vita bönor
1/2
burk kärnfria kalamataoliver (à 370 g)
1
rödlök
3 msk
senap
3 msk
vitvinsvinäger
2 msk
olivolja
1 msk
vatten
-
salt och peppar
1/2
påse rucola (à 65 g)

Fetabiffar

1/2
citron
1
vitlöksklyfta
100 g
fetaost
1/2
kruka basilika
ca 420 g
nötfärs
1/2 dl
vatten
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
olja

Gör så här

För allaRätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Maria

2020-05-08

Grymt goda biffar! Hade gett upp med att lyckas med köttfärsbiffar...nu är jag på banan igen.

Redaktionen ICAse

2020-05-11

Skam den som ger sig :) Roligt att du gillar biffarna. Hälsningar Ulrika

Amparo

2019-01-14

mkt goda biffar🤗

Näringsvärde per portion

Energi 2895 KJ / 693 kCal
Fett 30.9 g
Kolhydrater 54.2 g
Protein 41.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept