Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bönsallad med grekiska biffar

Bönsallad med grekiska biffar är en mättande rätt med inspiration från Grekland. Små, men mycket välsmakande biffar av nötfärs, fetaost, basilika och vitlök serveras med delikat bönsallad av haricots verts, bönor, kalamataoliver, ruccola, färskpotatis samt smakrik senapsdressing.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Potatissallad: Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten. Låt den kallna något.
  3. Ansa och koka haricots vertsen i saltat vatten i ca 4 minuter. Skölj bönorna, låt dem och oliverna rinna av. Skala och skiva löken.
  4. Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis i olivoljan till en krämig dressing och tillsätt vattnet.
  5. Halvera potatisen och vänd ned den i senapsdressingen. Blanda den krämiga potatisen med haricots verts, bönor, oliver och lök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fetabiffar: Skölj citronen, skala vitlöken, finriv den och skalet av citronen. Smula fetaosten grovt. Hacka basilikan. Blanda färsen med vitlök, citronskal, vatten, basilika, salt och peppar. Arbeta in fetaosten. Forma till stora portionsbiffar eller 2 små per portion. Stek dem i oljan tills de får färg. Sätt in dem mitt i ugnen och stek ytterligare ca 7 minuter.
  7. Vid servering vänd ner ruccolan i potatissalladen och servera till biffarna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 1 kg potatis
  • 150 g haricots verts
  • 380 g kokta stora vita bönor
  • 1/2 burk kärnfria kalamataoliver (à 370 g)
  • 1 rödlök
  • 3 msk senap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Fetabiffar
  • 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g fetaost
  • 1/2 kruka basilika
  • ca 420 g nötfärs
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2895 kJ / 693 kCal