Tomatrisoni med bakad fetaost

Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Tomatrisoni med bakad fetaost

Tomatrisoni med bakad fetaost är en enkel men otroligt god vardagsmiddag. Fetaost, lök och paprika bakas i ugnen tills den får fin färg, samtidigt som risonin kokas tillsammans med tomater och bönor. Allting serveras sedan i en smakrik symfoni på tallriken!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

En skål med tomatrisoni med bönor och bitar av bakad fetaost och paprika på.

Ingredienser

4 portioner

Fetaost

1 rödlök
1 röd paprika
salt
svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk olivolja

Tomatrisoni

8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 krm chiliflakes
1 msk torkad oregano
1 förp konserverade körsbärstomater (à 390 g)
4 dl risoni
1 förp kokta stora vita bönor (à 390 g)
1 förp rucola (à 65 g)

Gör så här

00:15:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Ni skrev att man skulle lägga hela fetaosten i ungsformen istället för i bitar och att ungsformen skulle inte vara smord innan den skulle fyllas med paprikan, rödlöken och fetaosten.

    Theo

  • Brände fast i kastrullen direkt när man hällt i risoni och vatten. Nästa dag var rätten i princip oätlig. En stor kaka som inte gick att dela eller värma.

    Emma

  • Vi tog idealmakaroner istället för risoni och vitlök istället för chili. Och toppade med rostade pumpafrön. Det blev jättebra! Tänker att det säkert passar med kalamataoliver i också. Det provar vi att lägga till i matlådan imorgon. Ska även prova att byta fetaost mot halloumi.

    Anna

  • Helt okej men kändes inte riktigt komplett eller som att komponenterna hörde ihop. Vi kompletterade med korv.

    Elin

  • Gott, men för mycket vatten späder ut tomatsåsen. Jag tog 6 dl vatten och två burkar tomater 2:a gången och det blev bättre.

    Pernilla

  • Låter jättegott och ska testa, men är det verkligen 5 dl omkokat risoni man ska använda? Låter mycket.

    Åsa

    Hej Åsa! Helt rätt att det lät mycket. Det ska bara vara 4 dl! Tack snälla för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Lättlagat men oväntat gott!

    Lina

Näringsvärde per portion

Energi3087 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt3.7 g
Kolhydrater89 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Risonipanna med salsiccia och bönor
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerade vita bönor
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grön minestrone med svartkål och vita bönor
    Betyg 4.1 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetaostsallad med paprika och bönor
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Onepot minestrone
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Basilika- och fetaostspread
    Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad