Tomatrisoni med bakad fetaost

Tomatrisoni med bakad fetaost är en enkel men otroligt god vardagsmiddag. Fetaost, lök och paprika bakas i ugnen tills den får fin färg, samtidigt som risonin kokas tillsammans med tomater och bönor. Allting serveras sedan i en smakrik symfoni på tallriken!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
4 portioner
Fetaost
1 rödlök
1 röd paprika
salt
svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk olivolja
Tomatrisoni
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 krm chiliflakes
1 msk torkad oregano
1 förp konserverade körsbärstomater (à 390 g)
4 dl risoni
1 förp kokta stora vita bönor (à 390 g)
1 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
00:15:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3087 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt3.7 g
Kolhydrater89 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ni skrev att man skulle lägga hela fetaosten i ungsformen istället för i bitar och att ungsformen skulle inte vara smord innan den skulle fyllas med paprikan, rödlöken och fetaosten.
Theo
2025-05-25Brände fast i kastrullen direkt när man hällt i risoni och vatten. Nästa dag var rätten i princip oätlig. En stor kaka som inte gick att dela eller värma.
Emma
2025-05-02Vi tog idealmakaroner istället för risoni och vitlök istället för chili. Och toppade med rostade pumpafrön. Det blev jättebra! Tänker att det säkert passar med kalamataoliver i också. Det provar vi att lägga till i matlådan imorgon. Ska även prova att byta fetaost mot halloumi.
Anna
2025-04-05