Tomatrisoni med bakad fetaost

Tomatrisoni med bakad fetaost är en enkel men otroligt god vardagsmiddag. Fetaost, lök och paprika bakas i ugnen tills den får fin färg, samtidigt som risonin kokas tillsammans med tomater och bönor. Allting serveras sedan i en smakrik symfoni på tallriken!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
4 portioner
Fetaost
1 rödlök
1 röd paprika
salt
svartpeppar
2 förp fetaost (à 150 g)
2 msk olivolja
Tomatrisoni
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 krm chiliflakes
1 msk torkad oregano
1 förp konserverade körsbärstomater (à 390 g)
4 dl risoni
1 förp kokta stora vita bönor (à 390 g)
1 förp rucola (à 65 g)
Gör så här
00:15:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3087 KJ / 732 kCal
Fett26 g
Salt3.7 g
Kolhydrater89 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stNi skrev att man skulle lägga hela fetaosten i ungsformen istället för i bitar och att ungsformen skulle inte vara smord innan den skulle fyllas med paprikan, rödlöken och fetaosten.
Theo
Brände fast i kastrullen direkt när man hällt i risoni och vatten. Nästa dag var rätten i princip oätlig. En stor kaka som inte gick att dela eller värma.
Emma
Vi tog idealmakaroner istället för risoni och vitlök istället för chili. Och toppade med rostade pumpafrön. Det blev jättebra! Tänker att det säkert passar med kalamataoliver i också. Det provar vi att lägga till i matlådan imorgon. Ska även prova att byta fetaost mot halloumi.
Anna