Bavettepasta med varm fetaost- och tomatkräm

1
1 Klimatsmart
Bavettepasta med varm fetaost- och tomatkräm

Här kommer ett recept på en kryddad feta- och tomatpasta, men fortfarande lika enkel att laga. Här ugnsbakar du istället alla godsaker, som sedan får mixas slät ihop. Och det blir bavettepasta som pastasort. Servera tillsammans med bönor, pinjenötter och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Bavettepasta med varm fetaost- och tomatkräm

Ingredienser

4 portioner
1/2
påse salladslök (à 125 g)
350 g
färgglada små tomater
3 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
2 tsk
honung
1 tsk
rosmarin
-
salt
-
peppar
150 g
fetaost
4
port pasta (gärna bavette)
380 g
stora kokta vita bönor
1/2 dl
pinjenötter
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Rosta med lite hackad chili eller sambal oelek i ugnsformen. Rosta gärna pinjenötterna i lite salt i en het stekpanna.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Elizabet

2021-08-13

Välj en annan ört förutom rosmarin. Rosmarin smakar ej okej till detta amen annars gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2576 KJ / 616 kCal
Fett 26 g
Salt 1 g
Kolhydrater 68 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept