Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Skaldjursrisotto

Här är ett utsökt recept på en mycket trevlig skaldjursrisotto. Skaldjursrisotton blir len samtidigt som den har lyxiga och heta smaker. Rätten tar ungefär 30 minuter att tillaga och passar lika bra till vardag som till festligare tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och skiva chilifrukten tunt. Tärna ingefäran. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, ingefära och chili några minuter i oljan.
  2. Tillsätt vildrisblandning och låt det bli glansigt. Tillsätt vatten och salt. Låt koka i 20 minuter.
  3. Skala räkor och låt musslor rinna av. Blanda ner räkor och musslor i riset. Servera risotton med chilisås och/eller tabascosås samt baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 bit syltad ingefära
  • 1 msk olja
  • 3 dl vildrisblandning
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g räkor
  • 1 burk musslor (à 225 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer