Tomatsoppa med lax & musslor

Tomatsoppa med lax och musslor är en lättlagad och mycket god rätt. Vin, laxbollar och musslor ger soppan en mustig och tilltalande smak. Servera gärna med en klick aioli eller crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Ingredienser
4 portioner
2 förpackningar pastasås med basilika (à 390 g)
ca 2 1/2 dl torrt vitt vin eller vatten
1 burk laxboll i tomatsås (à 375 g)
1 ask rökta musslor i olja (à 105 g)
bröd
aioli eller crème fraiche
För alla
Kontrollera innehållsförteckningen för fiskullarna.
Gör äggfri: välj crème fraiche istället för aioli.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri välj aioli eller laktisfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj aioli eller imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Låt gärna ca 2 dl risoni koka klart i tomatsåsen innan laxbollar och musslor tillsätts.
Har du lagat receptet?
Kommentarer