Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tomatsoppa med lax & musslor

Tomatsoppa med lax och musslor är en lättlagad och mycket god rätt. Vin, laxbollar och musslor ger soppan en mustig och tilltalande smak. Servera gärna med en klick aioli eller crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm pastasås med basilika. Spä med torrt vitt vin eller vatten. Blanda ner laxbollar i tomatsås. Låt småkoka någon minut.
  2. Vänd ner rökta musslor i olja. Låt dem bli varma. Bjud gärna tomatsoppan med en bit bröd. En klick aioli eller crème fraiche är gott till.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för fiskullarna.
Gör äggfri: välj crème fraiche istället för aioli.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd.
Gör laktosfri välj aioli eller laktisfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj aioli eller imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Låt gärna ca 2 dl risoni koka klart i tomatsåsen innan laxbollar och musslor tillsätts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förpackningar pastasås med basilika (à 390 g)
  • ca 2 1/2 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 1 burk laxboll i tomatsås (à 375 g)
  • 1 ask rökta musslor i olja (à 105 g)
  • bröd
  • aioli eller crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?