Tomatramen med pocherat ägg och pak choi

21
5 Klimatsmart
Tomatramen med pocherat ägg och pak choi

Ramen har med råge gjort succé här i vårt avlånga land. Och det är inte svårt att laga själv, det gäller bara att ha de rätta smaksättarna, som du får här. Du får också testa på att pochera ägg. Efter detta kommer du känna dig som en riktig kock!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022

Tomatramen med pocherat ägg och pak choi

Ingredienser

4 portioner

Nudelsoppa

2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
2 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1 msk sesamfrö
2 msk japansk soja
1 1/2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
200 g ramennudlar (gärna fullkorn)
250 g pak choi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
20 g färsk koriander
1 förp färska böngroddar (à 180 g)

Pocherade ägg

2 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
2 l vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. 
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Sandra

2022-01-27

Tyvärr jättetråkiga smaker.. såg väldigt gott och fräscht ut men det var inget ”djup” i smakerna

Alexandra

2022-01-24

Väldigt gott

Christina

2021-09-27

Vi lade till en hel röd chili (Alban) och med den blev soppan supergod!! Smakrik men inte för stark, gissar att den hade blivit lite väl tam utan.

Näringsvärde per portion

Energi 1691 KJ / 404 kCal
Fett 16 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 44 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden