Tomatramen med pocherat ägg och pak choi

9
2 Klimatsmart
Tomatramen med pocherat ägg och pak choi

Ramen har med råge gjort succé här i vårt avlånga land. Och det är inte svårt att laga själv, det gäller bara att ha de rätta smaksättarna, som du får här. Du får också testa på att pochera ägg. Efter detta kommer du känna dig som en riktig kock!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2021

Tomatramen med pocherat ägg och pak choi

Ingredienser

4 portioner

Nudelsoppa

2
vitlöksklyftor
1 msk
riven ingefära
2 msk
olja
1/2 tsk
sambal oelek
2 msk
tomatpuré
1 msk
sesamfrö
2 msk
japansk soja
1 1/2 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
200 g
ramennudlar (gärna fullkorn)
250 g
pak choi
1/2
påse salladslök (à 125 g)
20 g
färsk koriander
1
förp färska böngroddar (à 180 g)

Pocherade ägg

2 msk
ättiksprit (12%)
4
ägg
2 l
vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg. 
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jennifer

2021-09-23

Tråkigt att det ska vara ägg i nudlarna, hade väl gått lika bra med glasnudlar.

Sara

2021-09-21

Gott och trevligt recept, man kan dra på mer med kryddningen

Näringsvärde per portion

Energi 1691 KJ / 404 kCal
Fett 16 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 44 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept