Tomatramen med pocherat ägg och pak choi
Ramen har med råge gjort succé här i vårt avlånga land. Och det är inte svårt att laga själv, det gäller bara att ha de rätta smaksättarna, som du får här. Du får också testa på att pochera ägg. Efter detta kommer du känna dig som en riktig kock!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2024
Ingredienser
4 portioner
Nudelsoppa
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
2 msk olja
1 tsk sambal oelek
3 msk tomatpuré
1 msk sesamfrö
3 msk japansk soja
1 1/2 l vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
250 g pak choi
250 g miniplommontomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 kruka koriander
200 g ägg- eller ramennudlar (gärna fullkorn)
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
Pocherade ägg
2 msk ättiksprit (12%)
1 msk vatten
4 ägg
2 l vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1691 KJ / 404 kCal
Fett16 g
Salt2.8 g
Kolhydrater44 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker det behövs lite mer av alla kryddor i recepten tog 3 stora vitlöksklyftor 2-3 msk ingefära och 2 tsk sambal. Fick detta i matkassen. Gillar inte riktigt porcherat ägg så jag kokte mina. Har du lite större barn behövs nog två ägg och någon macka.
Anne-lie
2023-02-18Vi marinerade och stekte upp lite tofu som vi la till vid servering. Jättegott och inte för starkt så även barnen åt glatt.
Nina
2023-01-24Tyvärr jättetråkiga smaker.. såg väldigt gott och fräscht ut men det var inget ”djup” i smakerna
Sandra
2022-01-27