Ramensoppa med viltskav
Att göra ramen behöver faktiskt inte vara så svårt. Vatten, soja och buljongtärning utgör soppans bas, och det är i den som stekt älgskav och ramennudlar får åka i. För att göra soppan fulländad rör man även ned gräslök, majs och böngroddar. Låt maten tysta mun...
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019
Ingredienser
4 portioner
240 g älgskav
2 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 msk sesamfrön
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
1 msk japansk soja
2 kycklingbuljongtärningar
4 port ramennudlar
salt
peppar
20 g färsk gräslök
1/2 förp majskorn (à 340 g)
180 g böngroddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1660 KJ / 395 kCal
Fett15 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var gott, jag ändrade dock till annat kött (svensk nöt) som var billigare. Behövde öka vattenmängden (därmed mer buljong, soja och sambal oelek) eftersom nudlarna sög i sig väldigt mycket.
Sandra
2024-02-07ÄLSKAR denna!
Annie
2020-12-30En stor favorit men byter ut viltskador mot kyckling
Johanna
2020-02-15