Ramensoppa med viltskav

18
4
Ramensoppa med viltskav

Att göra ramen behöver faktiskt inte vara så svårt. Vatten, soja och buljongtärning utgör soppans bas, och det är i den som stekt älgskav och ramennudlar får åka i. För att göra soppan fulländad rör man även ned gräslök, majs och böngroddar. Låt maten tysta mun...

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2019

Ramensoppa med viltskav

Ingredienser

4 portioner
240 g
älgskav
2 msk
olja
1 tsk
sambal oelek
1 msk
sesamfrön
1
vitlöksklyfta
1 l
vatten
1 msk
japansk soja
2
kycklingbuljongtärningar
4
port ramennudlar
-
salt
-
peppar
20 g
färsk gräslök
1/2
förp majskorn (à 340 g)
180 g
böngroddar

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och nudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite extra sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Annie

2020-12-30

ÄLSKAR denna!

Johanna

2020-02-15

En stor favorit men byter ut viltskador mot kyckling

Johan

2020-02-03

Tog en extra buljongtärning för lite mer smak och breda risnudlar så den blev glutenfri. Supergott!!

Näringsvärde per portion

Energi 1660 KJ / 395 kCal
Fett 15 g
Salt 4 g
Kolhydrater 42 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept