UNDER 45 MIN | Medel

Ramensoppa med viltskav

Att göra ramen behöver faktiskt inte vara så svårt. Vatten, soja och buljongtärning utgör soppans bas, och det är i den som stekt älgskav och ramennudlar får åka i. För att göra soppan fulländad rör man även ned gräslök, majs och böngroddar. Låt maten tysta mun...

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek skaven i omgångar i en gryta i oljan. Låt sambal oelek, sesamfrö och pressad vitlök fräsa med någon minut.
  2. Häll i vatten, soja och smula ner buljongtärningarna. Låt koka upp och tillsätt nudlarna och låt koka enligt tidsangivelsen på nudelförpackningen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka gräslöken och häll av majsen.
  4. Lägg i böngroddar, gräslök och majs i soppan och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och nudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Tips

Servera gärna med lite extra sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 240 g älgskav
  • 2 msk olja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 l vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 port ramennudlar
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk gräslök
  • 1/2 förp majskorn (à 340 g)
  • 180 g böngroddar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1660 kJ / 395 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept