Svampramen med tonfisk och pocherade ägg
Ramen har ju slagit stort här i Sverige, och det förstår vi. Många smaker konsistenser som gifter sig med varandra på ett utmärkt sätt. Här får du prova på att pochera ägg också, det är inte så svårt som man kanske kunde tro!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022
Ingredienser
4 portioner
Pocherade ägg
2 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
2 l vatten
Nudlar
2 l vatten
3 svampbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
1 msk japansk soja
1 förp rädisor (à 220 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
150 g ostronskivling
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port ramennudlar
Tonfisk
560 g fryst vit tonfisk
1 msk olivolja
Till servering
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2324 KJ / 627 kCal
Fett22 g
Salt3.8 g
Kolhydrater52 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi kryddade på med extra vitlök, sambal, soja och ingefära. Men resultatet blev ändå nja. Finns betydligt bättre ramenrecept. Buljongen hade kanske blivit godare om man bytt ut en svampbuljong mot exempelvis grönsak. Nu blev smaken ganska platt. Och tonfisken kom inte alls till sin rätt.
Christina
2022-01-29Vi la i två extra vitlöksklyftor, stekte svampen i soja och sambal oelek, tillsatte sesamolja senare ihop med nudlarna. Toppbetyg från oss med extra kryddning 🤩
Emma
2022-01-25Smakfattigt och gifte sig inte alls i vårt tycke. Vi äter det mesta annars men detta åker i sopen.
Linn
2021-09-22