Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

4
3
Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

Ramen har ju slagit stort här i Sverige, och det förstår vi. Många smaker konsistenser som gifter sig med varandra på ett utmärkt sätt. Här får du prova på att pochera ägg också, det är inte så svårt som man kanske kunde tro!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2021

Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

Ingredienser

4 portioner

Pocherade ägg

2 msk
ättiksprit (12%)
4
ägg
2 l
vatten

Nudlar

2 l
vatten
3
svampbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
1 msk
japansk soja
1
förp rädisor (à 220 g)
1/2
förp salladslök (à 125 g)
150 g
ostronskivling
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
4
port ramennudlar

Tonfisk

560 g
fryst vit tonfisk
1 msk
olivolja

Till servering

1 msk
sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Stek med 1 tsk sambal oelek (för 4 port) mot slutet när du steker svampen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Linn

2021-09-22

Smakfattigt och gifte sig inte alls i vårt tycke. Vi äter det mesta annars men detta åker i sopen.

Jenny

2021-09-21

Kombinationen av ingredienser gifte sig inte trots extra kryddning. Passade inte oss (och vi är inte kräsna).

Camilla

2021-09-21

Gott men lite lite krydda. Med lite mer krydda så hade det varit en solklar femma.

Näringsvärde per portion

Energi 2324 KJ / 627 kCal
Fett 22 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 52 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept