Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

12
5
Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

Ramen har ju slagit stort här i Sverige, och det förstår vi. Många smaker konsistenser som gifter sig med varandra på ett utmärkt sätt. Här får du prova på att pochera ägg också, det är inte så svårt som man kanske kunde tro!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022

Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

Ingredienser

4 portioner

Pocherade ägg

2 msk ättiksprit (12%)
4 ägg
2 l vatten

Nudlar

2 l vatten
3 svampbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
1 msk japansk soja
1 förp rädisor (à 220 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
150 g ostronskivling
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
4 port ramennudlar

Tonfisk

560 g fryst vit tonfisk
1 msk olivolja

Till servering

1 msk sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Stek med 1 tsk sambal oelek (för 4 port) mot slutet när du steker svampen.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Christina

2022-01-29

Vi kryddade på med extra vitlök, sambal, soja och ingefära. Men resultatet blev ändå nja. Finns betydligt bättre ramenrecept. Buljongen hade kanske blivit godare om man bytt ut en svampbuljong mot exempelvis grönsak. Nu blev smaken ganska platt. Och tonfisken kom inte alls till sin rätt.

Emma

2022-01-25

Vi la i två extra vitlöksklyftor, stekte svampen i soja och sambal oelek, tillsatte sesamolja senare ihop med nudlarna. Toppbetyg från oss med extra kryddning 🤩

Linn

2021-09-22

Smakfattigt och gifte sig inte alls i vårt tycke. Vi äter det mesta annars men detta åker i sopen.

Näringsvärde per portion

Energi 2324 KJ / 627 kCal
Fett 22 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 52 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden