Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
5
Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

Ramen har ju slagit stort här i Sverige, och det förstår vi. Många smaker konsistenser som gifter sig med varandra på ett utmärkt sätt. Här får du prova på att pochera ägg också, det är inte så svårt som man kanske kunde tro!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2022

Svampramen med tonfisk och pocherade ägg

Ingredienser

4 portioner

Pocherade ägg

2 msk  ättiksprit (12%)
4   ägg
2 l  vatten

Nudlar

2 l  vatten
3   svampbuljongtärningar (eller motsvarande mängd fond)
1 msk  japansk soja
1   förp rädisor (à 220 g)
1/2   förp salladslök (à 125 g)
150 g  ostronskivling
1/2 msk  olja
salt
peppar
1   vitlöksklyfta
4   port ramennudlar

Tonfisk

560 g  fryst vit tonfisk
1 msk  olivolja

Till servering

1 msk  sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Tips

Stek med 1 tsk sambal oelek (för 4 port) mot slutet när du steker svampen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Vi kryddade på med extra vitlök, sambal, soja och ingefära. Men resultatet blev ändå nja. Finns betydligt bättre ramenrecept. Buljongen hade kanske blivit godare om man bytt ut en svampbuljong mot exempelvis grönsak. Nu blev smaken ganska platt. Och tonfisken kom inte alls till sin rätt.

Christina

2022-01-29

Vi la i två extra vitlöksklyftor, stekte svampen i soja och sambal oelek, tillsatte sesamolja senare ihop med nudlarna. Toppbetyg från oss med extra kryddning 🤩

Emma

2022-01-25

Smakfattigt och gifte sig inte alls i vårt tycke. Vi äter det mesta annars men detta åker i sopen.

Linn

2021-09-22

Näringsvärde per portion

Energi2324 KJ / 627 kCal
Fett22 g
Salt3.8 g
Kolhydrater52 g
Protein52 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Marinerad ostronskivling
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatiscrisp med svampsurprise
Betyg 2.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt ostronskivling med vitlök och persilja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampwok med cashewnötter och hoisinsås
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga