Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Rostade pinjenötter ger massor av smak till denna pesto på söta soltorkade tomater. Vill du ha den nötfri går den bra att göra med solrosfrön i stället. Servera på rostad surdegsbröd och toppa med pepprig rucola.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner
200 g  soltorkade tomater
3/4 dl  olivolja
100 g  riven pecorinoost
100 g  rostade pinjenötter

Till servering

4   skivor rostat surdegsbröd
rucola
pinjenötter

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Passar det att blanda med pasta?

Kristina

2022-06-05

Suuupergott! Ser jättefina ut på bordet och passar de flesta.

Ugne

2022-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2875 KJ / 688 kCal
Fett50 g
Salt3.12 g
Kolhydrater38 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pesto alla genovese
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grilled cheese med pesto och bakade tomater
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatis- och zucchinigratäng
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk omelett med pecorino och nässlor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga