Tomatpesto på rostat surdegsbröd
Rostade pinjenötter ger massor av smak till denna pesto på söta soltorkade tomater. Vill du ha den nötfri går den bra att göra med solrosfrön i stället. Servera på rostad surdegsbröd och toppa med pepprig rucola.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
200 g soltorkade tomater
3/4 dl olivolja
100 g riven pecorinoost
100 g rostade pinjenötter
Till servering
4 skivor rostat surdegsbröd
rucola
pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2875 KJ / 688 kCal
Fett50 g
Salt3.12 g
Kolhydrater38 g
Protein18 g
Kommentarer
Passar det att blanda med pasta?
Kristina
2022-06-05Suuupergott! Ser jättefina ut på bordet och passar de flesta.
Ugne
2022-03-11