Tomatpesto på rostat surdegsbröd

7
2
Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Rostade pinjenötter ger massor av smak till denna pesto på söta soltorkade tomater. Vill du ha den nötfri går den bra att göra med solrosfrön i stället. Servera på rostad surdegsbröd och toppa med pepprig rucola.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner
200 g soltorkade tomater
3/4 dl olivolja
100 g riven pecorinoost
100 g rostade pinjenötter

Till servering

4 skivor rostat surdegsbröd
rucola
pinjenötter

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Kristina

2022-06-05

Passar det att blanda med pasta?

Ugne

2022-03-11

Suuupergott! Ser jättefina ut på bordet och passar de flesta.

Näringsvärde per portion

Energi 2875 KJ / 688 kCal
Fett 50 g
Salt 3.12 g
Kolhydrater 38 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden