Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Rostade pinjenötter ger massor av smak till denna pesto på söta soltorkade tomater. Vill du ha den nötfri går den bra att göra med solrosfrön i stället. Servera på rostad surdegsbröd och toppa med pepprig rucola.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner
200 g soltorkade tomater
3/4 dl olivolja
100 g riven pecorinoost
100 g rostade pinjenötter

Till servering

4 skivor rostat surdegsbröd
rucola
pinjenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Passar det att blanda med pasta?

Kristina

2022-06-05

Suuupergott! Ser jättefina ut på bordet och passar de flesta.

Ugne

2022-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2875 KJ / 688 kCal
Fett50 g
Salt3.12 g
Kolhydrater38 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pesto alla genovese
Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås
Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Boquerones
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grilled cheese med pesto och bakade tomater
Betyg 4.8 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fransk omelett med pecorino och nässlor
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad