UNDER 15 MIN | Enkel

Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Rostade pinjenötter ger massor av smak till denna pesto på söta soltorkade tomater. Vill du ha den nötfri går den bra att göra med solrosfrön i stället. Servera på rostad surdegsbröd och toppa med pepprig rucola.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa soltorkade tomater, olivolja, pecorino och pinjenötter slätt i en blender.
  2. Till servering: Servera på rostat surdegsbröd och toppa gärna med rucola och rostade pinjenötter.

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g soltorkade tomater
  • 3/4 dl olivolja
  • 100 g riven pecorinoost
  • 100 g rostade pinjenötter
Till servering
  • 4 skivor rostat surdegsbröd
  • ruccola
  • pinjenötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2875 kJ / 688 kCal