Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Rostade pinjenötter ger massor av smak till denna pesto på söta soltorkade tomater. Vill du ha den nötfri går den bra att göra med solrosfrön i stället. Servera på rostad surdegsbröd och toppa med pepprig rucola.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Tomatpesto på rostat surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner
200 g  soltorkade tomater
3/4 dl  olivolja
100 g  riven pecorinoost
100 g  rostade pinjenötter

Till servering

4   skivor rostat surdegsbröd
rucola
pinjenötter

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Passar det att blanda med pasta?

Kristina

2022-06-05

Suuupergott! Ser jättefina ut på bordet och passar de flesta.

Ugne

2022-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2875 KJ / 688 kCal
Fett50 g
Salt3.12 g
Kolhydrater38 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pesto alla genovese
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boquerones
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grilled cheese med pesto och bakade tomater
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga