Boquerones

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Boquerones

Gör boquerones på strömming. Börja med att lägga in strömmingen i ättikslag för att sedan toppa med en härlig citron- och örtolja vid servering. Så gott att äta boquerones på en skiva rostat surdegsbröd. 

Boquerones

Ingredienser

6 portioner
600 g strömmingsfilé

Lag

1 dl ättiksprit (12 %)
1 msk salt
1 msk strösocker
5 dl vatten

Örtolja

1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 msk skuren gräslök
1 citron (finrivet skal och 1 msk saft)
1 dl olivolja
2 krm salt
nymalen svartpeppar

Till servering:

rostat surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1411 KJ / 338 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ört- och vitlöksgravad strömming
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig sherryströmming
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga