Boquerones

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Boquerones

Gör boquerones på strömming. Börja med att lägga in strömmingen i ättikslag för att sedan toppa med en härlig citron- och örtolja vid servering. Så gott att äta boquerones på en skiva rostat surdegsbröd. 

Boquerones

Ingredienser

6 portioner
600 g  strömmingsfilé

Lag

1 dl  ättiksprit (12 %)
1 msk  salt
1 msk  strösocker
5 dl  vatten

Örtolja

1   vitlöksklyfta
1 msk  hackad persilja
1 msk  skuren gräslök
1   citron (finrivet skal och 1 msk saft)
1 dl  olivolja
2 krm  salt
nymalen svartpeppar

Till servering:

rostat surdegsbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

För ännu mer smak blanda finskivad chili i örtoljan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1411 KJ / 338 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig sherryströmming
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tångströmming
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga