Boquerones
Gör boquerones på strömming. Börja med att lägga in strömmingen i ättikslag för att sedan toppa med en härlig citron- och örtolja vid servering. Så gott att äta boquerones på en skiva rostat surdegsbröd.
Ingredienser
6 portioner
600 g strömmingsfilé
Lag
1 dl ättiksprit (12 %)
1 msk salt
1 msk strösocker
5 dl vatten
Örtolja
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 msk skuren gräslök
1 citron (finrivet skal och 1 msk saft)
1 dl olivolja
2 krm salt
nymalen svartpeppar
Till servering:
rostat surdegsbröd
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
För ännu mer smak blanda finskivad chili i örtoljan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1411 KJ / 338 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater9 g
Protein12 g
Kommentarer