Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås

8
1
Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås

Ett underbart recept på helstekt rostbiff med hemgjord pestosås. Pesto gör du enkelt genom att mixa basilika, persilja, mejram, pinjenötter, pecorino eller parmesan, salt och vitlök. Servera köttet i skivor med pesto, potatis och en sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås

Ingredienser

6 portioner
1 1/5 kg rå/färsk rostbiff (gärna nätad)
4 vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 kvistar rosmarin
2 msk vatten till stekskyn
300 g körsbärstomater på kvist

Pestosås

2 krukor basilika
2 dl plockad bladpersilja
6 kvistar mejram
1 dl pinjenötter
2 dl riven pecorinoost eller parmesan
1/2 tsk salt
1 dl olivolja

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd parmesan eller annan ost som är lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: ersätt pecorinon med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga ägg allergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Jan

2021-02-12

Gott