Pesto alla genovese | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Pesto alla genovese

Sno snabbt ihop din egna hemgjorda Pesto alla genovese. Röran innehåller intensiva smaker från bland annat vitlök, basilika, pinjenötter och lyxig parmesan och passar utmärkt till pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt en vitlöksklyfta tillsammans med grovt salt i mortel. Riv ner basilikabladen, rör långsamt runt och pressa stöten mot mortelns vägg.
  2. Lägg i pinjenötter, pecorino och parmesan. Droppa i olivolja och rör tills såsen är slät.
  3. Servera till pasta, soppor, fisk, kött och grönsaksrätter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3/4 tsk grovt salt
  • 36 basilikablad
  • 1 msk pinjenötter
  • 30 g riven parmesanost
  • 30 g riven pecorinoost
  • 1 dl olivolja av god kvalitet
Lägg till i inköpslistan