Tomatpasta med kyckling och ruccola | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatpasta med kyckling och ruccola

Underbart pastarecept med tomat, persilja och kyckling, som är färdigstrimlad, vilket gör att den går snabbt och enkelt att laga. Koka pastan, stek kycklingen och blanda tillsammans med tapenade och tomater. Servera med rivig ruccola för en fulländad måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  3. Skär tomaterna i halvor och grovhacka persiljan.
  4. Blanda pastan med tapenaden och vänd ner kyckling, tomater och persilja.
  5. Servera med ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tapenaden. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använda glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Hacka och blanda i 2 msk (för 4 port) kapris för lite syrlig smak. Kycklingen behöver inte putsas. Vill man kan man istället hälla av fettet när kycklingen är färdigstekt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl tapenade soltorkade tomater
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2209 kJ / 529 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept