Tomatpasta med kyckling och ruccola

8
0
Tomatpasta med kyckling och ruccola

Underbart pastarecept med tomat, persilja och kyckling, som är färdigstrimlad, vilket gör att den går snabbt och enkelt att laga. Koka pastan, stek kycklingen och blanda tillsammans med tapenade och tomater. Servera med rivig ruccola för en fulländad måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Tomatpasta med kyckling och ruccola

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
600 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt och peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1 dl tapenade soltorkade tomater
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Hacka och blanda i 2 msk (för 4 port) kapris för lite syrlig smak. Kycklingen behöver inte putsas. Vill man kan man istället hälla av fettet när kycklingen är färdigstekt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2209 KJ / 529 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden