Tomatpasta med kyckling och ruccola
Underbart pastarecept med tomat, persilja och kyckling, som är färdigstrimlad, vilket gör att den går snabbt och enkelt att laga. Koka pastan, stek kycklingen och blanda tillsammans med tapenade och tomater. Servera med rivig ruccola för en fulländad måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
600 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1 dl tapenade soltorkade tomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2209 KJ / 529 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein45 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer