Variant av Saltimbocca med färsbiff, tomat och ruccolasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Variant av Saltimbocca med färsbiff, tomat och ruccolasås

En variant av den italienska saltimboccan. Dubbla biffar av färs, med tomatpuré, parmaskinka och ost emellan. Till saltimboccan lagar du en sås med cocktailtomater, ruccola och citronsaft. Servera med nykokt fullkornspasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bred tomatpuré på fyra av biffarna. Lägg på skinka, ost och salvia, täck med resterande biffar och tryck till så att skarvarna håller ihop.
  3. Bryn saltimboccan i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in dem mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är genomstekt.
  4. Ta upp biffarna och håll dem varma.
  5. Mixa tomaterna och ruccolan med olivoljan. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  6. Servera saltimboccan med nykokt fullkornspasta och tomat/ruccolasåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner färsk fullkornspasta
  • 8 st färdiga färska biffar av färs eller färska hamburgare
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 skivor ost (t ex portsalut)
  • 4 blad salvia eller torkad (4 blad motsvarar 2 krm torkad)
  • 2 msk margarin eller smör
  • salt
  • svartpeppar
Sås
  • 20 cocktailtomater
  • ca 50 g ruccola
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan