Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tagliolini med plommontomat och mozzarella

Tagliolini med plommontomat och mozzarella är en snabblagad och läcker pastarätt med rötter i det italienska köket. Toppa med ruccola precis innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i tärningar. Riv eller skär mozzarellan i mindre bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Fräs under tiden vitlök och timjan i oljan ca 1 minut i en stekpanna, utan att det tar färg.
  3. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll av pastan, men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port) och blanda med tomatfräset. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och rör ner tomatsåsen. Låt allt bli varmt.
  5. Tillsätt mozzarellan i pastakastrullen. Servera genast och toppa med ruccola.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt mozzarella mot ost lagrad mer än 3 månader, t ex parmesan.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g plommontomater
  • 250 g mozzarella
  • 500 g färsk pasta gärna tagliolini
  • 1 1/2 tsk torkad timjan
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2058 kJ / 492 kCal
Läs mer om näringsvärden