Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med gremolata och kycklingspett

En fräsch pastarätt som är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och soja. Toppen både kall som utflyktsmat eller varm hemmavid. Med sin skruvade form kommer Casarecce blanda sig fint med gremolatan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Gremolata: Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Skala vitlöken, hacka den och persiljan. Blanda allt med olivoljan. Salta och peppra.
  3. Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar och blanda dem med sweet chili. Trä bitarna på spett. Salta och peppra. Stek eller grilla kycklingspetten i oljan. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Koka pastan och blanda med gremolatan. Toppa med rucola och solroskärnor. Servera kycklingspetten till pastan.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och sojaprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Gremolata
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Kycklingspett
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl sweet chili
  • 1 msk olja
  • grillspett
  • 4 port glutenfri pasta (casarecce)
  • 65 g ruccola
  • 1 dl solroskärnor (saltade och rostade)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2843 kJ / 681 kCal