Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola

En matig och god macka med inspiration från Italien. Rustik baguette fylld med krämig örtricotta, pecorino, oliver och mortadella, toppas med pepprig rucola och passar utmärkt till picknicken.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola

Ingredienser

4 portioner
250 g  ricottaost
2 dl  hackade örter t ex basilika och timjan
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
2 dl  urkärnade gröna oliver
1   baguette
ca 200 g  mortadella
65 g  rucola
100 g  riven pecorinoost

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ricotta och pecorino mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2241 KJ / 535 kCal
Fett34 g
Salt4 g
Kolhydrater29 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Cacio e pepe-pizza
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ricotta- & shiitake-entré
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filorullar med lammfärs
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Papardelle med tomat, grönpeppar och ricotta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga