Tomatpasta med bresaola och mozzarella

Betyg 3.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tomatpasta med bresaola och mozzarella

Den här färgsprakande tomatpastan är full med goda grönsaker och smakrik bresaola. Pastan får en intensiv tomatsmak av både färska tomater och en smarrig tapenade med soltorkad tomat. Klicka ut mozzarella och strö över persilja före servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Tomatpasta med bresaola och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fusilioni)
1/2 blomkål
1 rödlök
3 tomater
1 msk olja
1 dl tapenade av soltorkade tomater
2 dl vatten
salt
peppar
125 g mozzarella
2 förp bresaola (à 70 g)
1/2 kruka persilja

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ingen höjdare, hade hellre blandat pastan med enbart tapenaden. Konstig maträtt som inte gick hem.

    Anneli

Näringsvärde per portion

Energi2237 KJ / 534 kCal
Fett18 g
Salt3.5 g
Kolhydrater59 g
Protein29 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bresaola med krämig gnocchi
    Betyg 3.5 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bresaola med krämig gemelli
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärssås med oliver och basilika
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med paprikasås och bresaola
    Betyg 3 av 5.102 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad