Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Gnocchi med bresaola och mozzarella i tomatsås

Den här pastan med smak av Medelhavet blir superlyxig när du serverar den till vardags. Du gör en frisk sås på tomater, lök och bresaola som du häller över den mjuka gnocchin. Innan servering vänder du ner mumsig mozzarella och basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i olivoljan. 
  2. Tillsätt vinäger och låt fräsa torrt. Tillsätt tomaterna och koka ca 5 min. Skär bresaolan i strimlor och rör ner den i såsen. 
  3. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. När de fl yter upp till ytan är det klara. 
  4. Häll av vattnet från gnocchin och rör ner den i tomatsåsen. Tärna mozzarellan och strimla basilikan, vänd ner det i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta istället för gnocchi.
Gör laktosfri: Undvik mozzarellan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • ca 150 g bresaola
  • 500 g potatisgnocchi
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk färsk basilika
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer