Tomatig bondsoppa med sojabönor och pesto
Pasta i soppa är ett utmärkt sätt att göra den matig och mättande. Proteinrika gröna sojabönor bidrar med såväl tugg som fin färg och nötig smak. Koka allt i en mustig tomatbuljong och avsluta med att ringla över en basilikadoftande pesto.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk fänkålsfrön
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk sambal oelek
1 tsk salt
100 g gnocchi (eller annan pasta)
250 g tinade sojabönor
Till servering
pesto
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett9 g
Salt2.2 g
Kolhydrater30 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med Anton där!
Iuliia
2021-01-17Mortla fröna och lägg på lite mer kryddning, du står själv för hur mycket smak du lägger i, bra smak kombinationer
Anton
2020-12-26Inte speciellt god. Smakar inte mycket alls, förutom fröna som smakar jättemycket om man tuggar de.
Ebba
2020-11-05