Tomatig bondsoppa med sojabönor och pesto

136
6 Klimatsmart
Tomatig bondsoppa med sojabönor och pesto

Pasta i soppa är ett utmärkt sätt att göra den matig och mättande. Proteinrika gröna sojabönor bidrar med såväl tugg som fin färg och nötig smak. Koka allt i en mustig tomatbuljong och avsluta med att ringla över en basilikadoftande pesto.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Tomatig bondsoppa med sojabönor och pesto

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
hackad gul lök
1
finhackad vitlöksklyfta
2 tsk
fänkålsfrön
2 msk
olivolja
1
burk krossade tomater (à 400 g)
1 l
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1/2 msk
sambal oelek
1 tsk
salt
100 g
gnocchi (eller annan pasta)
250 g
tinade sojabönor

Till servering

pesto
bröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi eller valfri glutenfri pasta. Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i buljongtärning och pesto. Servera med lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärning och pesto. Servera med lämpligt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri potatisgnocchi eller pasta. Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Servera med lämpligt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

136

Kommentarer

Iuliia

2021-01-17

Håller med Anton där!

Anton

2020-12-26

Mortla fröna och lägg på lite mer kryddning, du står själv för hur mycket smak du lägger i, bra smak kombinationer

Ebba

2020-11-05

Inte speciellt god. Smakar inte mycket alls, förutom fröna som smakar jättemycket om man tuggar de.

Näringsvärde per portion

Energi 1068 KJ / 255 kCal
Fett 9 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 30 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept