Stekt gnocchi med gröna bönor, pecorino och dukkah
Letar du efter en god vardagsrätt? Laga stekt gnocchi och servera med en sallad på gröna bönor. Avsluta med att toppa med riven pecorinoost och kryddblandningen dukkah.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Dukkah
1/2 dl hasselnötter
1 msk sesamfrön
1 msk fänkålsfrön
1 msk malen koriander
1 msk torkad timjan
Bönor
100 g haricots verts (bönor)
100 g sockerärtor eller salladsärtor
1 dl tinade frysta sojabönor
1 msk smör
Gnocchi
800 g färsk potatis gnocchi
2 msk smör
2 msk finrivet citronskal
Till servering
1 dl riven pecorinoost
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt att laga. Goda smaker. Dukkah-blandningen var god. Hela familjen tyckte att rätten var för torr.
Inga
2021-09-15