Stekt gnocchi med gröna bönor, pecorino och dukkah

5
1
Stekt gnocchi med gröna bönor, pecorino och dukkah

Letar du efter en god vardagsrätt? Laga stekt gnocchi och servera med en sallad på gröna bönor. Avsluta med att toppa med riven pecorinoost och kryddblandningen dukkah.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Stekt gnocchi med gröna bönor, pecorino och dukkah

Ingredienser

4 portioner

Dukkah

1/2 dl hasselnötter
1 msk sesamfrön
1 msk fänkålsfrön
1 msk malen koriander
1 msk torkad timjan

Bönor

100 g haricots verts (bönor)
100 g sockerärtor eller salladsärtor
1 dl tinade frysta sojabönor
1 msk smör

Gnocchi

800 g färsk potatis gnocchi
2 msk smör
2 msk finrivet citronskal

Till servering

1 dl riven pecorinoost

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gnocchi och smör.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Inga

2021-09-15

Enkelt att laga. Goda smaker. Dukkah-blandningen var god. Hela familjen tyckte att rätten var för torr.

Testa liknande recept