Tomatig bondsoppa med sojabönor och pesto

Pasta i soppa är ett utmärkt sätt att göra den matig och mättande. Proteinrika gröna sojabönor bidrar med såväl tugg som fin färg och nötig smak. Koka allt i en mustig tomatbuljong och avsluta med att ringla över en basilikadoftande pesto.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk fänkålsfrön
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk sambal oelek
1 tsk salt
100 g gnocchi (eller annan pasta)
250 g tinade sojabönor
Till servering
pesto
bröd
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1068 KJ / 255 kCal
Fett9 g
Salt2.2 g
Kolhydrater30 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stHåller med Anton där!
Iuliia
Mortla fröna och lägg på lite mer kryddning, du står själv för hur mycket smak du lägger i, bra smak kombinationer
Anton
Inte speciellt god. Smakar inte mycket alls, förutom fröna som smakar jättemycket om man tuggar de.
Ebba