Tomatflarn med citron- och örtricotta

7
0
Tomatflarn med citron- och örtricotta

Smördegen toppas med körsbärstomater, timjan, rosmarin och ricotta och gräddas i ugnen tills smördegen är perfekt frasig, ricottan har smält och tomaterna har fått karameliserad grillyta. Servera allt med en delikat sallad på grillad paprika, gurka, morot och små solrosskott. Garnera med basilikablad och ät er mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Tomatflarn med citron- och örtricotta

Ingredienser

4 portioner
250 g
färsk smördeg

Ricotta

1
citron
250 g
ricottaost
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Tomater

1
rödlök
250 g
blandade körsbärstomater
2
tomater
1/2 msk
olivolja
1 tsk
timjan
1 tsk
rosmarin

Sallad

1
burk grillad paprika (à 530 g)
1
gurka
1/2
knippe morötter
100 g
solrosskott
1 msk
dijonsenap
1 msk
olivolja
1/2
kruka basilika

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2173 KJ / 520 kCal
Fett 31.4 g
Salt 3.21 g
Kolhydrater 41.9 g
Protein 13.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept