Tomatflarn med citron- och örtricotta

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Tomatflarn med citron- och örtricotta

Smördegen toppas med körsbärstomater, timjan, rosmarin och ricotta och gräddas i ugnen tills smördegen är perfekt frasig, ricottan har smält och tomaterna har fått karameliserad grillyta. Servera allt med en delikat sallad på grillad paprika, gurka, morot och små solrosskott. Garnera med basilikablad och ät er mätta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Tomatflarn med citron- och örtricotta

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk smördeg

Ricotta

1 citron
250 g ricottaost
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Tomater

1 rödlök
250 g blandade körsbärstomater
2 tomater
1/2 msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin

Sallad

1 burk grillad paprika (à 530 g)
1 gurka
1/2 knippe morötter
100 g solrosskott
1 msk dijonsenap
1 msk olivolja
1/2 kruka basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2173 KJ / 520 kCal
Fett31.4 g
Salt3.21 g
Kolhydrater41.9 g
Protein13.4 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melon- päron- och ricottasallad
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och olivfyllda tomater
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Galette med jordärtskocka och ricotta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med salsiccia, tomat, zucchini och ricotta
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga