Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatflarn med citron- och örtricotta

Smördegen toppas med körsbärstomater, timjan, rosmarin och ricotta och gräddas i ugnen tills smördegen är perfekt frasig, ricottan har smält och tomaterna har fått karameliserad grillyta. Servera allt med en delikat sallad på grillad paprika, gurka, morot och små solrosskott. Garnera med basilikablad och ät er mätta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt med pappret under. Nagga degen med en gaffel.
  3. Ricotta: Riv det yttersta skalet av halva citronen. Blanda det med ricottan. Pressa i vitlöken, salta och peppra. Bred ricottan på smördegen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Tomater: Skala löken, skiva den och tomaterna. Blanda med olivolja, salt, peppar och örter. Ta ut plåten med smördegen och lägg på tomater och lök och grädda ytterligare ca 10 minuter.
  5. Sallad: Häll av paprikan och skär den i bitar. Skär gurkan i tärningar. Skala och skiva morötterna tunt. Blanda grönsakerna med solrosskotten.
  6. Blanda senap med olivolja och några droppar citronsaft, salt och peppar. Vänd ner grönsakerna.
  7. Riv basilikan över flarnet och servera med salladen.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk smördeg
Ricotta
  • 1 citron
  • 250 g ricottaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Tomater
  • 1 rödlök
  • 250 g blandade körsbärstomater
  • 2 tomater
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
Sallad
  • 1 burk grillad paprika (à 530 g)
  • 1 gurka
  • 1/2 knippe morötter
  • 100 g solrosskott
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2173 kJ / 520 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept