Galette med jordärtskocka och ricotta

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Galette med jordärtskocka och ricotta

En vacker smördegsinbakad galette fylld med krämig ricotta och jordärtskocka. Inspirerad av den franska mandelkakan Galette de rois har vi här gjort i en salt variant. Det blir en ståtlig pjäs att ställa fram på julbordet.

Galette med jordärtskocka och ricotta

Ingredienser

6-8 portioner
2 förp färsk smördeg (à 280 g)

Jordärtskocksfyllning

300 g jordärtskockor
1 msk smör
1 msk matolja

Lökfyllning

4 bananschalottenlök (à 50 g)
1/4 kruka färsk timjan
1 msk smör
1 msk matolja
1 msk sherryvinäger
salt

Ricottafyllning

1 dl finriven parmesan (1 dl motsvarar ca 30 g)
250 g ricottaost
1 ägg (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
2 krm muskotnöt
2 krm svartpeppar
1 äggula (till pensling)

Gör så här

00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pâte à choux - tre varianter
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Lasagnesoppa med salsiccia
Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gnudi med sparris och brynt smör
Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Ångkokt kolja med jordärtskockor och svamp
Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.48 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chouquette - chouxbakelser med pärlsocker
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad