Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

4
0
Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Lyxig brunchmacka! Eller så delar du brödet i mindre bitar och bjuder som plock före maten. Den krämiga italienska färskosten ricotta blandas med hackade färska örter. Toppa med sötsyrliga stekta tomater.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Ingredienser

4 portioner

Örtricotta

250 g
ricottaost
1 dl
finriven parmesanost eller Västerbottensost
2 dl
hackade örter (t ex basilika, gräslök, oregano)
1 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Toast

4
skivor ljust surdegsbröd
-
ev olja (till stekning)

Stekta tomater

250 g
körsbärstomater
2 tsk
flytande honung
1 msk
olivolja

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost.
Gör äggfri: välj Västerbottensost istället för parmesanost då känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (finns i parmesanost).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1754 KJ / 420 kCal
Fett 22 g
Salt 1.79 g
Kolhydrater 40 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept