Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Lyxig brunchmacka! Eller så delar du brödet i mindre bitar och bjuder som plock före maten. Den krämiga italienska färskosten ricotta blandas med hackade färska örter. Toppa med sötsyrliga stekta tomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Örtricotta: Rör ihop ricotta, riven ost, hackade örter med olja, salt och peppar i en skål.
  2. Toast: Rosta brödskivorna, eller stek dem i lite olja.
  3. Tomater: Halvera tomaterna. Stek dem hastigt i oljan. Ringla över honungen mot slutet och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ricottan på bröden och lägg på tomaterna.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost.
Gör äggfri: välj Västerbottensost istället för parmesanost då känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (finns i parmesanost).

Ingredienser

Portioner: 4
Örtricotta
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl finriven parmesanost eller Västerbottensost
  • 2 dl hackade örter (t ex basilika, gräslök, oregano)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Toast
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • ev olja (till stekning)
Stekta tomater
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1754 kJ / 420 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept