Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
0
Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Lyxig brunchmacka! Eller så delar du brödet i mindre bitar och bjuder som plock före maten. Den krämiga italienska färskosten ricotta blandas med hackade färska örter. Toppa med sötsyrliga stekta tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater

Ingredienser

4 portioner

Örtricotta

250 g  ricottaost
1 dl  finriven parmesan eller Västerbottensost
2 dl  hackade örter (t ex basilika, gräslök, oregano)
1 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Toast

4   skivor ljust surdegsbröd
ev olja (till stekning)

Stekta tomater

250 g  körsbärstomater
2 tsk  flytande honung
1 msk  olivolja

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost.
Gör äggfri: välj Västerbottensost istället för parmesanost då känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (finns i parmesanost).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1754 KJ / 420 kCal
Fett22 g
Salt1.79 g
Kolhydrater40 g
Protein15 g

Testa liknande recept

French toast med ricotta och bär
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillat surdegsbröd med ricotta, aprikoser och rosmarin
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Tomattarte på smördeg
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Parmarullar med olivkräm
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ryska gnocchi med lufttorkad skinka
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga