Tomatfalukorv med palsternacksmos

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
3
Tomatfalukorv med palsternacksmos

Vad är mer svensk husmanskost om inte falukorv? Här får du ett lite annorlunda recept på hur du kan tillaga falukorven med smak av tomat. Servera tomatfalukorven tillsammans med ett smarrigt palsternacksmos.

Tomatfalukorv med palsternacksmos

Ingredienser

4 portioner
550 g falukorv (max 9%)
3 tomater
flytande margarin till stekning

Potatismos

8 - 10 potatisar (ca 800 g för 4 port)
3 palsternackor (400 g för 4 port)
2 1/2 dl mjölk
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 - 2 krm mald vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Detta var nog det godaste mos jag smakat. Blev en stor favorit som kommer att göras fler gånger. Milt men samtidigt smakrikt med en "fluffig" konsistens. Jag använde KingEdward potatis. Falukorvtornen gick inte att vända, enklare att steka falukorven och tomaten var för sig.

Linnéa

2010-12-01

Väldigt gott och enkelt, men som sagt innan så var det lite knepigt att vända falukorvarna. Lite mer palsternacka hade nog inte gjort ngt heller

Michaela

2010-11-01

Supergott! Det enda negativa var väl att falukorvstornen inte höll ihop vid vändning i stekpannan.,..

Leena

2006-01-16

Näringsvärde per portion

Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Höstlig falugryta
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv med pesto
Betyg 2.9 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga