Tomatfalukorv med palsternacksmos
Vad är mer svensk husmanskost om inte falukorv? Här får du ett lite annorlunda recept på hur du kan tillaga falukorven med smak av tomat. Servera tomatfalukorven tillsammans med ett smarrigt palsternacksmos.
Ingredienser
4 portioner
550 g falukorv (max 9%)
3 tomater
flytande margarin till stekning
Potatismos
8 - 10 potatisar (ca 800 g för 4 port)
3 palsternackor (400 g för 4 port)
2 1/2 dl mjölk
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 - 2 krm mald vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett17 g
Kommentarer
Detta var nog det godaste mos jag smakat. Blev en stor favorit som kommer att göras fler gånger. Milt men samtidigt smakrikt med en "fluffig" konsistens. Jag använde KingEdward potatis. Falukorvtornen gick inte att vända, enklare att steka falukorven och tomaten var för sig.
Linnéa
2010-12-01Väldigt gott och enkelt, men som sagt innan så var det lite knepigt att vända falukorvarna. Lite mer palsternacka hade nog inte gjort ngt heller
Michaela
2010-11-01Supergott! Det enda negativa var väl att falukorvstornen inte höll ihop vid vändning i stekpannan.,..
Leena
2006-01-16