Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatfalukorv med palsternacksmos

Vad är mer svensk husmanskost om inte falukorv? Här får du ett lite annorlunda recept på hur du kan tillaga falukorven med smak av tomat. Servera tomatfalukorven tillsammans med ett smarrigt palsternacksmos.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka potatis och palsternacka mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa med en elvisp.
  2. Värm mjölken och häll den över potatis och palsternacka. Vispa till ett luftigt mos.
  3. Tillsätt margarinet och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär korven i skivor. Skölj och skär tomaterna i skivor. Lägg ihop korvskivorna, två och två, med en tomatskiva emellan.
  5. Stek de dubbla korvskivorna i resten av margarinet 2-3 minuter per sida.
  6. Servera den nysteka korven med moset, sockerärter och knäckebröd.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på korven. Rätten innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Ersätt mjölken med Solhavre och det flytande margarinet med mjölkfritt margarin.

Tips

Klippt persilja, smörgåskrasse eller gräslök i moset, gör det trevligt prickigt och ger extra smak.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan palsternacksmoset serveras till sojakorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 550 g falukorv (max 9%)
  • 3 tomater
  • flytande margarin till stekning
Potatismos
  • 10 potatisar (ca 800 g för 4 port)
  • 3 palsternackor (400 g för 4 port)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 570 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden