Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron

7
0
Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron

Att göra en stomp är perfekt när det ska gå undan i köket. Ge den kokta potatisen och palsternackan en snabb omgång med gaffeln, späd med buljong och servera med en rivig citronolja. Gott, rustikt och vitaminrikt.

Skriv ut
Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron

Ingredienser

4 portioner

Stomp

500 g
potatis
400 g
palsternacka
1
grönsaksbuljongtärning
2 dl
finriven parmesanost
-
salt
-
peppar

Citronolja

rivet skal av 1
citron
2 tsk
färskpressad citronjuice
1
liten vitlöksklyfta
1/2
kruka persilja
3 msk
olja

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Spara det som blir kvar av buljongen att använda till t.ex. soppa eller sås. Buljongen går bra att frysa och användas vid senare tillfälle.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Testa liknande recept