Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron

Att göra en stomp är perfekt när det ska gå undan i köket. Ge den kokta potatisen och palsternackan en snabb omgång med gaffeln, späd med buljong och servera med en rivig citronolja. Gott, rustikt och vitaminrikt.

Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron

Ingredienser

4 portioner

Stomp

500 g  potatis
400 g  palsternacka
1   grönsaksbuljongtärning
2 dl  finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
salt
peppar

Citronolja

rivet skal av 1   citron
2 tsk  färskpressad citronjuice
1   liten vitlöksklyfta
1/2   kruka persilja
3 msk  olja

För alla

Läs noga innehållet på buljongen. Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Spara det som blir kvar av buljongen att använda till t.ex. soppa eller sås. Buljongen går bra att frysa och användas vid senare tillfälle.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Palsternackschips med spenat- och parmesandip
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Palsternack- och potatismos med baconfräs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabburgare och grovt potatismos i tunnbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga