Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatis och palsternacksstomp med parmesan och citron

Att göra en stomp är perfekt när det ska gå undan i köket. Ge den kokta potatisen och palsternackan en snabb omgång med gaffeln, späd med buljong och servera med en rivig citronolja. Gott, rustikt och vitaminrikt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stomp: Skala och skär potatis och palsternacka i bitar. Lägg allt i en kastrull, häll på vatten så att det precis täcker och lägg i buljongtärningen. Koka mjukt under lock.
  2. Citronolja: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Skala och riv vitlöksklyftan och hacka persiljan. Blanda allt med olivoljan.
  3. Stomp: Häll av men spara buljongen från rotfrukterna. Krossa dem lätt med en slev eller gaffel. Späd till önskad konsistens med buljongen och rör ner osten, smaka av salt och peppar.
  4. Servera stompen med citronoljan och gärna till fisk eller kyckling.

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Spara det som blir kvar av buljongen att använda till t.ex. soppa eller sås. Buljongen går bra att frysa och användas vid senare tillfälle.

Ingredienser

Portioner: 4
Stomp
  • 500 g potatis
  • 400 g palsternacka
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt
  • peppar
Citronolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 3 msk olja
Lägg till i inköpslistan