Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling couscous med mandelyoghurt

Det här receptet på kyckling couscous med mandelyoghurt är ett asieninspirerat recept med mycket trevliga smaker. Saftiga kycklingfiléer tillsammans med en fräsch couscoussallad och mandel- och citronyoghurt skapar en fantastiskt smakkombination!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Blanda oljan med soja, salt och peppar. Pensla kycklingfiléerna med sojablandningen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 20 min eller tills innertemperaturen är 72˚C.
  3. Tillaga grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Koka couscousen i buljongen enligt anvisningen på paketet.
  5. Tvätta citronen och riv skalet. Blanda citronskal och mandel med yoghurt, smaksätt med salt och peppar.
  6. Blanda grönsakerna med couscousen och servera med kyckling och yoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfri coucous eller kokt ris eller quinoa.
Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olja
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingbröstfiléer
Couscous
  • 300 g wokgrönsaker
  • 4 port couscous
  • höns- eller grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Yoghurt
  • 1 citron
  • 50 g rostade mandelspån
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2763 kJ / 661 kCal