Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad lax med citron

Couscous blandas med broccoli och smaksätts med citronskal och olivolja. Till det, stekt lax.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka couscous eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Koka dem några minuter i saltat vatten. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv skalet av citronen och pressa ur saften.
  3. Blanda couscous med citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda ner broccolin och gurkan. Stek laxen i matfettet 3–4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda dill och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med citron- och broccolicouscousen och dillyoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut couscous mot ris.
Gör laktosfri: Använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax à 125 g
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 250 g broccoli
  • salt och peppar
  • 1/2 gurka
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2738 kJ / 657 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer