Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med citron och broccolicouscous

Lax med citron- och broccolicouscous är en härligt smakrik rätt som innehåller både fisk och grönt. Laxen steks i pannan, 3-4 minuter på varje sida, och serveras tillsammans med den mumsiga citron- och broccolicouscousen, samt sötsyrliga dillyoghurten. Enkelt och supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Koka dem några minuter i saltat vatten.
  3. Skala, dela, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv skalet av citronen och pressa ur saften.
  4. Blanda couscous med citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda ner broccoli och gurkan.
  5. Stek laxen i matfettet 3–4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Blanda dill och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera laxen med citron- och broccolicouscousen och dillyoghurt.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous, ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd matfett och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 250 g broccoli
  • 1/2 gurka
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2850 kJ / 681 kCal