Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

Betyg 3.5 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

Tomatcouscous med rostad broccoli och sojabönor är ett gott och lättlagat vegetariskt recept. Couscousen får smak av tomatpuré och buljong, och toppas med den ingefärsrostade broccolin och rostade sojabönor.

Tomatcouscous med ingefärsrostad broccoli och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta sojabönor
500 g broccoli
2 rödlökar
2 msk riven ingefära
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
4 dl grönsaksbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
3 msk tomatpuré
4 dl couscous
1 lime
2 dl rostade sojabönor

Gör så här

00:05:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Gott, men behövs definitivt någon sås till.

    Petra

  • Pressade limen över couscousen istället - då behövs ingen dressing. Jättegott!

    Anna

  • Behövs dressing till

    Markus

Näringsvärde per portion

Energi2301 KJ / 549 kCal
Fett13 g
Salt0.9 g
Kolhydrater73 g
Protein27 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gulbetsbiffar med couscous och tzatziki
    Betyg 3.4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön risotto med tomatsallad
    Betyg 2.8 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad