Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinkfyllda kycklingfiléer med grönsakscouscous

Skinkfyllda kycklingfiléer är en lättlagad kycklingrätt som ändå känns lite extra fin till middag. Filéer av kyckling som fylls med rökt skinka och fransk senap serverar du med saftig couscous som svällt i grönsaksbuljong tillsammans med broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär en skåra längs med kycklingfiléerna. Fyll dem med skinka och gärna fransk senap. Stek kycklingfiléerna i olja ca 8 min per sida. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp vatten med buljongtärningen. Rör i couscous och grönsakerna och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min.
  3. Till servering: Servera kycklingfiléerna med grönsakscouscousen till och gärna en klick matyoghurt samt bröd.

För alla

Gör glutenfri: servera kycklingfiléerna med ris blandat med grönsakerna i stället för couscous.

Tips

Fyll gärna kycklingfiléerna, förutom skinkan med 1-2 marinerade soltorkade tomater (för 4 port) för extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g rökt skinka
  • 1 1/2 msk fransk senap
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 3 dl couscous
  • 1 påse djupfryst broccoli mexicana (à 500 g)
Till servering
  • ev matyoghurt
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2261 kJ / 536 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden