Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor

En tallrik varm tomatbuljong med nudlar, ägghalvor, dill och färska räkor – svårslaget en mörk kväll! Passar också lika bra att njuta av både på egen hand och i sällskap med gäster.

Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor

Ingredienser

4 portioner
4   kvisttomater
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   morot
1 msk  tomatpuré
10   svartpepparkorn
7 dl  vatten
2 tsk  salt
4   ägg
4   port äggnudlar
1   förp handskalade räkor (à 460 g)
150 g  sockerärtor
1   ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett56 g
Salt5.5 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Thaigryta med bellaverde och räkor
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkcurry med nudlar
Betyg 3.9 av 5.
60 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asian one pot med romanesco, räkor och nudlar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med grönsaker, svamp och räkor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i kokosmjölk med nudlar
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor i massaman curry med nudlar
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga