Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor

En tallrik varm tomatbuljong med nudlar, ägghalvor, dill och färska räkor – svårslaget en mörk kväll! Passar också lika bra att njuta av både på egen hand och i sällskap med gäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i bitar, spara kvistarna. Skala och skär lök, vitlök och morot i bitar.
  2. Koka upp tomater, tomatkvistar, lök, vitlök, morot, tomatpuré, svartpepparkorn, vatten och salt. Låt sjuda ca 5 minuter. Sila av buljongen, smaka ev. av med mera salt och håll den varm.
  3. Lägg äggen i kokande vatten, koka dem 9 minuter och spola dem kalla. Skala och skär i halvor.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och spola dem kalla.
  5. Låt räkorna rinna av. Strimla sockerärtorna och värm dem i buljongen tillsammans med nudlarna. 
  6. Lägg upp i skålar och toppa med ägghalvor, räkor och dill.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kvisttomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 msk tomatpuré
  • 10 svartpepparkorn
  • 7 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 ägg
  • 4 port äggnudlar
  • 1 förp handskalade räkor (à 460 g)
  • 150 g sockerärtor
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2041 kJ / 488 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept