Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor
![Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154239/cf_259/tomatbuljong_med_nudlar__agg__dill_och_rakor.jpg)
En tallrik varm tomatbuljong med nudlar, ägghalvor, dill och färska räkor – svårslaget en mörk kväll! Passar också lika bra att njuta av både på egen hand och i sällskap med gäster.
![Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154239/cf_259/tomatbuljong_med_nudlar__agg__dill_och_rakor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kvisttomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 msk tomatpuré
10 svartpepparkorn
7 dl vatten
2 tsk salt
4 ägg
4 port äggnudlar
1 förp handskalade räkor (à 460 g)
150 g sockerärtor
1 ask färsk dill (à 20 g)
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett56 g
Salt5.5 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer