Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor

4
0
Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor

En tallrik varm tomatbuljong med nudlar, ägghalvor, dill och färska räkor – svårslaget en mörk kväll! Passar också lika bra att njuta av både på egen hand och i sällskap med gäster.

Skriv ut
Tomatbuljong med nudlar, ägg, dill och räkor

Ingredienser

4 portioner
4
kvisttomater
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
morot
1 msk
tomatpuré
10
svartpepparkorn
7 dl
vatten
2 tsk
salt
4
ägg
4
port äggnudlar
1
förp handskalade räkor (à 460 g)
150 g
sockerärtor
1
ask färsk dill (à 20 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2041 KJ / 488 kCal
Fett 56 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 5 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept