Äggnudlar med räkor och ingefära
Nudlar är toppen som vardagsmat: både enkelt, gott och ekonomiskt! Prova vårt recept på kinesisk räk chow mein där äggnudlar serveras med räkor, ingefära, morot och böngroddar. En sås med soja, ostronsås, honung, vinäger och sesamolja sätter smak.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 kg tinade frysta räkor med skal
2 morötter
300 g vitkål
3 msk ostronsås
2 msk japansk soja
2 msk flytande honung
2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1/2 tsk malen vitpeppar
150 g färska böngroddar
3 msk finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stor besvikelse, smakade bara soja. (Använde Kikkoman soja, är den japansk? Smakade inte alls som den thaiwok vi brukar köpa
Sonny
2023-03-24jätte gott tillsatte lite cilepasta sambal oelek tog bara 1msk vinäger.
Barbro
2023-02-10Fick trixa i lite lime, färsk chili och koriander så blev det ju kanon. Sist så plussade jag på broccoli. Älskar asiatiskt för man kan i princip bara ta det man vill ha i extra.
Fredrik
2022-11-18