UNDER 45 MIN | Medel

Äggnudlar med räkor och ingefära

Nudlar är toppen som vardagsmat: både enkelt, gott och ekonomiskt! Prova vårt recept på kinesisk räk chow mein där äggnudlar serveras med räkor, ingefära, morot och böngroddar. En sås med soja, ostronsås, honung, vinäger och sesamolja sätter smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Spara lite stora bitar skal (ca 2 dl, för 4 port) att koka nudelbuljong av.
  2. Skala morötterna. Strimla morötter och vitkål.
  3. Blanda ostronsås, soja, honung, vinäger och sesamolja med de skalade räkorna.  
  4. Koka upp vatten till nudlarna tillsammans med räkskalen. Låt koka ca 5 minuter. Sila sedan bort skalen och koka nudlarna i vätskan enligt anvisning på förpackningen. 
  5. Stek morot och vitkål i olja på hög värme ca 3 minuter. Lägg åt sidan.
  6. Riv vitlöksklyftorna. Stek räkorna med såsen i en het panna ca 1 minut. Blanda med vitlök, ingefära, vitpeppar, nudlar, stekta grönsaker och böngroddar. Toppa med gräslök och servera direkt.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g äggnudlar
  • 1 kg tinade frysta räkor med skal
  • 2 morötter
  • 300 g vitkål
  • 3 msk ostronsås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 msk sesamolja
  • 2 msk neutral rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 1/2 tsk malen vitpeppar
  • 150 g färska böngroddar
  • 3 msk finskuren gräslök