Tomatbräserade fläskkotletter med oliv- och risonisallad
Här serveras tomatbräserade fläskkotletter med oliv- och risonisallad. Risonin kokas och blandas sedan med förträffliga aromer som olivolja, senap, färsk persilja och oliver. När den smakrika salladen träder fram är det dags för de gyllenbruna kotletterna att sällskapa. Välkommen till bords!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015
Ingredienser
4 portioner
Fläskkotletter
4 benfria fläskkotletter
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 kruka timjan
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
Risonisallad
4 port risonipasta
2 msk olivolja
1 msk senap
1 msk rödvinsvinäger
1 rödlök
1 dl svarta oliver
1/2 kruka persilja
1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 587 kCal
Fett22 g
Salt1.25 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer