Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatbräserade fläskkotletter med oliv- och risonisallad

Här serveras tomatbräserade fläskkotletter med oliv- och risonisallad. Risonin kokas och blandas sedan med förträffliga aromer som olivolja, senap, färsk persilja och oliver. När den smakrika salladen träder fram är det dags för de gyllenbruna kotletterna att sällskapa. Välkommen till bords!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Kotletter: Stek kotletterna i olivolja i en stekpanna på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. 
  3. Repa timjanbladen. Skala och hacka vitlök fint. Tillsätt vitlök, timjan och tomater. Låt sjuda ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Risonisallad: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 
  5. Vispa olivolja med senap och vinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva löken tunt och vänd ner i dressingen.
  6. Låt oliverna rinna av. Hacka persilja. Blanda risoni med dressing, oliver och persilja. Vänd ner spenaten.
  7. Servera salladen med fläskkotletterna.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: risonin kan bytas ut mot antingen kokt ris eller glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Fläskkotletter
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
Risonisallad
  • 4 port risonipasta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk senap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 rödlök
  • 1 dl svarta oliver
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2459 kJ / 587 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept