Stekt kotlett med chilimajonnäs
Smörstekta kotletter med smakrik chilimajonnäs förgyller vilken dag som helst. Ät dem tillsammans med kokt broccoli och fluffigt ris samt gärna några fräscha körsbärstomater. Bon Appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
250 g broccoli
2 fläskkotletter med ben
1 tsk smör
salt
peppar
1/2 dl majonnäs med smak av chili & lime
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2633 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt0.57 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer