Kotlett med rostad majs och bearnaise | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kotlett med rostad majs och bearnaise

En underbart god festmåltid som tillagas i ett nafs: saftig kotlett med perfekt stekyta som serveras med ugnsrostade potatisar och majskolvar? Servera allt med en fräsch grönsallad och en klassisk bearnaisesås med smak av dragon. Strö över nymald svartpeppar och avnjut middagen med något gott att dricka till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisarna och skär majsen i bitar. Blanda potatis och majs på en plåt med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först ca 15 minuter.
  3. Bryn kotletterna i resten av oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg kotletterna på plåten med grönsakerna och stek ytterligare ca 6 minuter.
  4. Skär salladen i bitar och servera med kotletter, majs, potatis och sås.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 450 g potatis
  • 2 förkokta majskolvar
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 fläskkotletter med ben
  • 1 kruksallad
  • 1 dl bearnaise med smak av 3 peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3244 kJ / 775 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept