Tomatbräserade fläskkotletter med oliv- och risonisallad

Betyg 3.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tomatbräserade fläskkotletter med oliv- och risonisallad

Här serveras tomatbräserade fläskkotletter med oliv- och risonisallad. Risonin kokas och blandas sedan med förträffliga aromer som olivolja, senap, färsk persilja och oliver. När den smakrika salladen träder fram är det dags för de gyllenbruna kotletterna att sällskapa. Välkommen till bords!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015

Tomatbräserade fläskkotletter med oliv- och risonisallad

Ingredienser

4 portioner

Fläskkotletter

4 benfria fläskkotletter
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 kruka timjan
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater (à 400 g)

Risonisallad

4 port risonipasta
2 msk olivolja
1 msk senap
1 msk rödvinsvinäger
1 rödlök
1 dl svarta oliver
1/2 kruka persilja
1/2 påse babyspenat (à 65 g)

Gör så här

00:02:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2459 KJ / 587 kCal
Fett22 g
Salt1.25 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Krämig risoni med stekt kotlett
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad