Kotlett med kikärtsröra och granatäpplesallad
En klassisk kotlett serveras med lite annorlunda tillbehör i form av en krämig kikärtsröra och en färgglad granatäpplesallad. Kikärtsröran fixar du enkelt genom att mixa ärtorna med vitlök och matyoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olivolja
salt
peppar
Kikärtsröra
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl matyoghurt
Granatäpplesallad
1/2 fänkål (à ca 300 g)
1 granatäpple
65 g babyspenat
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Kotlett
4 benfria fläskkotletter
1/2 msk smör
1/2 tsk spiskummin
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Tips
Mixa gärna kikärtsröran med 1 msk sesamfrö (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2221 KJ / 529 kCal
Fett17 g
Salt2.4 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kotletten blev väldigt god o saftig. Ärtröran god
Christina
2022-01-30