Tomatbräserad kotlett med ananas och råstekt blomkål

2
0
Tomatbräserad kotlett med ananas och råstekt blomkål

Det här är ett enkelt sätt att göra fläskkotletten extra saftig. Att låta den sjuda i en sötsur chilisås är hemligheten. Stekt blomkål adderar det där krispet, och riset syr ihop det hela. En toppenrätt helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Tomatbräserad kotlett med ananas och råstekt blomkål

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1/2
gurka
65 g
babyspenat
1/2 msk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt
-
peppar
1/2
blomkål (à ca 650 g)
1 msk
olja
600 g
fläskkotlett
1 msk
olja
390 g
krossade tomater
2 msk
chilisås
1 msk
japansk soja
1
burk ananasringar (à 220 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om det är blast på blomkålen är den god att strimla ner i salladen. Den har en mild och fin blomkålssmak.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2336 KJ / 557 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 58 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept