Tomatbräserad kotlett med ananas och råstekt blomkål
Det här är ett enkelt sätt att göra fläskkotletten extra saftig. Att låta den sjuda i en sötsur chilisås är hemligheten. Stekt blomkål adderar det där krispet, och riset syr ihop det hela. En toppenrätt helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 gurka
65 g babyspenat
1/2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 blomkål (à ca 650 g)
1 msk olja
600 g fläskkotlett
1 msk olja
390 g krossade tomater
2 msk chilisås
1 msk japansk soja
1 burk ananasringar (à 220 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Om det är blast på blomkålen är den god att strimla ner i salladen. Den har en mild och fin blomkålssmak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2336 KJ / 557 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Wow så gott tack för det recept
Torbjörn
2022-01-29Jättegott!
Fia
2021-03-23Upplevde den som mycket god. Tog i lite extra kryddor så det blev lite mer smak. Men annars en helt ok rätt och enkel att fixa en vardag.
Raul
2021-02-28