Tomatbräserad kyckling med gremolata
Tomatbräserad kyckling med gremolata, en måltid som är lätt att tycka om. Den saftiga kycklingen steks hastigt och lyfts sedan ur pannan för att göra plats åt ingredienserna till tomatsåsen. Mot slutet läggs kycklingen tillbaka för att sakta sjuda. Som tillbehör finns gremolata och pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
Kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 kg kycklinglår
salt
peppar
1 msk smör
1 burk plommontomater (à 400 g)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
Gremolata
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
1 citron
1 1/2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3007 KJ / 718 kCal
Fett32 g
Salt2.49 g
Kolhydrater60 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer