Tomatbräserad kyckling med gremolata

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
0
Tomatbräserad kyckling med gremolata

Tomatbräserad kyckling med gremolata, en måltid som är lätt att tycka om. Den saftiga kycklingen steks hastigt och lyfts sedan ur pannan för att göra plats åt ingredienserna till tomatsåsen. Mot slutet läggs kycklingen tillbaka för att sakta sjuda. Som tillbehör finns gremolata och pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Tomatbräserad kyckling med gremolata

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna penne)

Kyckling

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 kg kycklinglår
salt
peppar
1 msk smör
1 burk plommontomater (à 400 g)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)

Gremolata

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
1 citron
1 1/2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3007 KJ / 718 kCal
Fett32 g
Salt2.49 g
Kolhydrater60 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklinglår med rostade grönsaker och persiljemajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med dijonsenapssås
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga kycklinglår med avokadoröra
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnskyckling med sås på soltorkad tomat
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Doro Wot - Etiopisk kycklinggryta
Betyg 3.3 av 5.
208 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinglår med soltorkad tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga