Kycklinglår med dijonsenapssås

Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
1
Kycklinglår med dijonsenapssås

Smarriga kycklinglår som får puttra klart i pannan tillsammans med såsen. Den krämiga såsen smakar ljuvligt tack vare en klick senap och färsk persilja. Tärnade morötter i såsen är ett smart trick för att få barn och andra motståndare till grönsaker att få i sig lite nyttiga näringsämnen. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013

Kycklinglår med dijonsenapssås

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
2   morötter
ca 900 g  kycklinglår
1 msk  olja
salt och peppar
2 dl  crème fraiche
5 dl  kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  majsstärkelse
1/2   kruka persilja
2 msk  dijonsenap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt gott! Vi lät kycklingen puttra i 25 minuter och då hade såsen reducerats så vi använde endast 1 msk senap.

Emma

2013-10-04

Näringsvärde per portion

Energi2529 KJ / 606 kCal
Fett32.5 g
Kolhydrater44.9 g
Protein30.1 g

Testa liknande recept

Kycklinglår med krämig rotsellerisallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling och ångade grönsaker
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sticky chicken
Betyg 4.2 av 5.
92 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med krämig fänkåls- och gurksallad
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med krämig gurk- och rädissallad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med coleslaw och rostad potatis
Betyg 3.1 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga