Kycklinglår med dijonsenapssås

Smarriga kycklinglår som får puttra klart i pannan tillsammans med såsen. Den krämiga såsen smakar ljuvligt tack vare en klick senap och färsk persilja. Tärnade morötter i såsen är ett smart trick för att få barn och andra motståndare till grönsaker att få i sig lite nyttiga näringsämnen. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
ca 900 g kycklinglår
1 msk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche
5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk majsstärkelse
1/2 kruka persilja
2 msk dijonsenap
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2529 KJ / 606 kCal
Fett32.5 g
Kolhydrater44.9 g
Protein30.1 g
Kommentar
Fantastiskt gott! Vi lät kycklingen puttra i 25 minuter och då hade såsen reducerats så vi använde endast 1 msk senap.
Emma
2013-10-04