Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklinglår med dijonsenapssås

Smarriga kycklinglår som får puttra klart i pannan tillsammans med såsen. Den krämiga såsen smakar ljuvligt tack vare en klick senap och färsk persilja. Tärnade morötter i såsen är ett smart trick för att få barn och andra motståndare till grönsaker att få i sig lite nyttiga näringsämnen. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök och tärna morötterna.
  3. Bryn kycklingen i hälften av oljan, krydda med salt och peppar. Lyft upp dem på ett fat. Stek lök, vitlök och morötter mjukt i resten avoljan. Rör ner crème fraiche och buljong. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt puttra ca 25 minuter. Blanda majsstärkelse med lite vatten och rör ner i grytan.
  4. Hacka persiljan, rör ner den och senapen i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen och såsen med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • ca 900 g kycklinglår
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 5 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2529 kJ / 606 kCal