Kokosbräserade kycklinglår med ris 

1
0
Kokosbräserade kycklinglår med ris 

Ibland behöver man små enkla tips hur man kan göra en vardagsrätt till något nytt och spännande. Detta recept är ett bra exempel på det! Stek kycklingen innan den läggs över i en ugnsform för att bräseras med kokosmjölk och Tom Kha kryddmix. Servera med nykokt ris, gräslök och morötter. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019

Kokosbräserade kycklinglår med ris 

Ingredienser

4 portioner
8
kycklinglår
1 msk
olja
-
salt
400 ml
kokosmjölk
1 1/2 msk
tom kha soup kryddmix
4
port ris eller annat gryn
20 g
gräslök
500 g
morötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3062 KJ / 731 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept