Kokosbräserade kycklinglår med ris
Ibland behöver man små enkla tips hur man kan göra en vardagsrätt till något nytt och spännande. Detta recept är ett bra exempel på det! Stek kycklingen innan den läggs över i en ugnsform för att bräseras med kokosmjölk och Tom Kha kryddmix. Servera med nykokt ris, gräslök och morötter. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019
Ingredienser
4 portioner
8 kycklinglår
1 msk olja
salt
400 ml kokosmjölk
1 1/2 msk tom kha soup kryddmix
4 port ris eller annat gryn
20 g gräslök
500 g morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3062 KJ / 731 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer