Kokosbräserade kycklinglår med ris 

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Kokosbräserade kycklinglår med ris 

Ibland behöver man små enkla tips hur man kan göra en vardagsrätt till något nytt och spännande. Detta recept är ett bra exempel på det! Stek kycklingen innan den läggs över i en ugnsform för att bräseras med kokosmjölk och Tom Kha kryddmix. Servera med nykokt ris, gräslök och morötter. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2019

Kokosbräserade kycklinglår med ris 

Ingredienser

4 portioner
8   kycklinglår
1 msk  olja
salt
400 ml  kokosmjölk
1 1/2 msk  tom kha soup kryddmix
4   port ris eller annat gryn
20 g  gräslök
500 g  morötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3062 KJ / 731 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Thaikyckling med kokos
Betyg 2.7 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinglår med rostad broccoli
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga kycklinglår med avokadoröra
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnskyckling med sås på soltorkad tomat
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinglår med soltorkad tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsstekt kyckling med coleslaw
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga